Kuasa Allah swt :)

 
Sesungguhnya pada kejadian langit dan bumi, dan pergantian malam dan siang, terdapat tanda2 (kebesaran Allah) bagi orang yang berakal;

(iaitu) orang orang yang mengingati Allah sambil berdiri, duduk atau dalam keadaan berbaring, dan mereka memikirkan tentang penciptaan langit dan bumi (sambil berkata), "Ya Tuhan kami, tidaklah Engkau menciptakan semua ini sia-sia; Mahasuci Engkau, lindungilah kami dari azab neraka..

Ya Tuhan kami, sesungguhnya orang yang Engkau masukkan ke dalam neraka, maka sungguh, Engkau telah menghinakannya, dan tidak ada seorang penolong pun bagi orang yang zalim.

Ya Tuhan kami, sesungguhnya kami mendengar orang yang menyeru kepada iman (iaitu), "Berimanlah kamu kepada Tuhanmu", maka kami pun beriman. Ya Tuhan kami, ampunilah dosa2 kami dan hapuskanlah kesalahan2 kami, dan matikanlah kami beserta orang2 yang berbakti.

Ya Tuhan kami, berilah kami apa yang telah Engkau janjikan kepada kami melalui Rasul2Mu, dan janganlah Engkau hinakan kami pada hari kiamat. Sesungguhnya, Engkau tidak pernah mengingkari janji." 
(Surah `Ali Imran ayat 190 - 194)
 
p/s : ini sume kuasa Allah swt...di facebook sy lihat pelbagai pndangan yg  memesongkan... nauzubillah... ptnda itu ptnda ini... yg mengarot2..YaAllah.... Dia menguji kte tp ini lah yg jd...sepatutnya kte perlu ase bersyukur atas kekuasaanNya.. subhanallah.... wallahualam.... pe2pon,sgt indah bulan pd mlm td....
 
*thnx pd yg memberitahu smlm tentang keindahan ini..berlarian daku utk menikmati kekuasaanNya :) 
 

Ulasan

Catatan Popular