Wow!!! Teknik memutihkan wajah yg FREE FREE FREE :'D


بسم الله الرحمن الرحيم 

Assalamualaikum


Bila kita sebut pasal memutihkan wajah mesti terbayang pencuci muka yang mahal-mahal dan berhasil memberikan kesan dalam 4 minggu. Namun tahukah kita dalam Islam telah menggariskan cara untuk kita merawat malah memutihkan wajah kita yang sangat kita sangat sayang ini. Ketahuilah bahawa terdapat cara yang mudah dan FREE je untuk mendapatkan wajah idaman tidak kira umur dan lapisan masyarakat. Baca di bawah ini.

1.DENGAN BERWUDUK Berdasarkan Al-Qur’an Surat Al-Maidah 6 : “Hai orang orang yg beriman apabila kamu hendak mendirikan solat maka basuhlah wajahmu dan tanganmu sampai dengan siku dan sapulah kepalamu dan tanganmu sampai dengan kedua mata kaki . Ketika membasuh wajah dalam berwuduk Ya Allah jadikanlah wajahku putih berseri di hari putihnya muka muka dan hitamnya muka muka”. “Allahumma bayyidh wajhii yauma tabyadhdhu wujuuh wa taswaddu wujuuh”

2. Ketika bersikat / bercermin Ya Allah sebagaimana Engkau menciptakan aku dengan sebaik baiknya, maka perbaikilah kelakuanku / akhlakku “Allahumma kamaa hasanta kholqi fa hassin khuluqii”

3. Ketika dalam solat Aku hadapkan wajahku kepada Zat yang telah menciptakan langit dan bumi dengan lurus berserah diri dan aku bukanlah orang yang menyekutukan Allah. “Wajahtu wajhiya lilladzi fathoros samaawaati wal ardho haniifan musliman wa maa ana minal musyrikiin”.

4.DENGAN SUJUD “Sajada wajhi lilladzii kholaqohu wa showwarohu wa saqoo sam’ahu wa bashorohu fatabarokallahu ahsanul khooliqiin”. Aku sujudkan wajahku kepada Zat yang menciptakannya dan memberikan rupa dan memberinya pendengaran dan penglihatan, Maha Berkat Allah Sebaik baik Pencipta.

5. DENGAN MEMBERI SALAM Ketika kita mengucapkan “salam” kepada saudara kita sesama muslim, secara automatik wajah kita cerah/ berseri seri. Hadis Nabi : “Janganlah kamu memandang remeh kebaikan sekecil apapun, seperti kamu menemui sudaramu dengan wajah berseri seri”.

6. DENGAN MEMPERBANYAKKAN SENYUMAN Senyummu kepada saudaramu adalah sedekah. “Tabassumuka fii wajhi akhiika sodaqoh” Ketenangan hati kerana berzikir dan sujud membuat wajah kita mudah senyum, wajah kita damai, wajah merupakan jendela untuk melihat apa yang bergejolak di dalam hati.

7. DENGAN MENGHILANGKAN IRI DAN DENGKI Orang yang di hatinya dipenuhi rasa iri dan dengki , tentunya akan sukar sekali tersenyum, bahkan mukanya akan selalu masam, berkerut, muram dan sinis. Orang yang di hatinya bersih dari rasa iri dan dengki, akan berwajah tenang, tenteram, penuh senyuman dan penuh kelembutan.

8. DENGAN MENYAYANGI ANAK-ANAK YATIM Dengan banyak bergaul, menyayangi dan menyantuni anak anak yatim/ piatu hati kita akan menjadi lembut. Dan kelembutan itu akan terpancar dari wajah kita, hingga wajah kita menjadi teduh dan enak dipandang orang. HASIL PERAWATAN WAJAH Di dunia wajah kita selalu cerah dan jernih mudah tersenyum, damai, teduh Di hari kiamat : wajah kita jadi putih berseri pada hari di mana manusia terbagi menjadi dua golongan :
1)Golongan yang wajahnya putih berseri
2)Golongan yang wajahnya hitam Di hari kiamat kita dikenali dengan bekas bekas sujud di wajah kita. ( ta’rifu fii wujuuhihim min atsaris sujud )

p/s : akhirnya, marilah kta senantiasa mnjaga kbersihan & kesihatan bdn kta dgn rjin brwuduk
dgn air yg suci & bersih, & dgn tatacara yg benar. Brwuduk bkn hnya bribadah, nmun juga mnjaga kesihatan kta.
Rasulullah s.a.w. bersabda : ”Muka dan tangan
kalian nanti di hari kiamat berkilauan bekas dari
berwuduk” (H.R. Muslim).

SubhanaAllah!!!!haaaa,pe g?? xkn xmaw puteh kot kn.....jom amalkan !!!!! =) *xmaw ahh pkai De' Putih rugi + mmbzir....tknik ni FREE jer......wekkkkkk* jgn mqh ye u =P

Ulasan

amiraizuddin berkata…
betul setuju n sokong...:)
betul betul betul *nada upin ipin* =D
gudboyz ! <3<3
miss dynda berkata…
nice.. luv it <3

**follow u.. n__n
sha my heart berkata…
wah, terbaik pesanan tu..

Jom amalkan sentiasa dlm wuduk.
thnx all dear.. follow jgn xfollow..hehe
jenguk2 la ye blog kte kalo rjin....hehe

jom3! kalo bley biarlh kte sntiasa brwuduk..... :))

Catatan Popular